Legal Strategy

Legal strategy… wat is dat nu eigenlijk?

Wat is het nu eigenlijk en waarom maakt dat hét verschil voor jouw onderneming?

Je hebt zonder twijfel een businessplan. Het doel van je onderneming is glashelder, maar heb je ook het juridisch pad ernaartoe uitgetekend?

Onze aanpak is deze: vertrekkend van jouw doel, kijken we achterwaarts om uit te tekenen welke juridische basis nodig is om dat doel te bereiken. Vermijd het risico dat jouw pad uit los zand bestaat. Zo bereik je je doel niet, óf heel wat minder snel.

It’s a jungle out there. Don’t risk to get lost… or eaten.

(lees verder onder de foto)
Legal Strategy

Laten we een voorbeeld geven van wat legal strategy juist inhoudt.

Je hebt een business-opportuniteit waar je een flinke stuiver aan kan verdienen. Uiteraard ga je moeten samenwerken met andere bedrijven.

De samenwerkingsovereenkomst die onder je neus geschoven wordt, ziet er gewéldig uit… maar je hebt mogelijk vooral oog voor de cijfers. Wat je niet opmerkt, is dat een niet-concurrentiebeding ontbreekt. Op die manier kan je businesspartner je onderneming zomaar inpikken ná de samenwerking. Je merkt bovendien evenmin dat je collega de rechtbank van (we zeggen maar iets) Boekarest, exclusief bevoegd heeft gemaakt voor alle geschillen én dat de overeenkomst door Roemeens recht beheerst wordt.

Begin er maar aan…

Nog een voorbeeld.

Je hebt een fantastisch product dat verkoopt als zoete broodjes. But hey…nobody’s perfect. Er zal dus links en rechts wel eens een ontevreden klant opduiken. Misschien zelfs meer dan één.

Heb je eraan gedacht je aansprakelijkheid te beperken? Heb je de garantietermijn beperkt? Zijn de algemene voorwaarden -die je zélf geschreven hebt- op maat van jouw onderneming en in jouw belang?

Juridische strategie omvat het hele spectrum: algemene voorwaarden, overeenkomsten met medewerkers, mede-aandeelhouders, klanten, partnerbedrijven, leveranciers, maar ook de bescherming van jouw intellectuele eigendom en nog heel wat andere zaken.

Daarom kan je op onze arendsogen vertrouwen. Het is namelijk onze ambitie om jouw juridische partner te zijn, en dat liefst aan het begin van je (ondernemers)pad. Níet wanneer je al tot je knieën in de juridische modder zit.

Trust us: legal strategy garandeert jou een voorsprong op je concurrenten. Let’s take off together!