A look inside the eagle’s nest: Kristof Benijts

Kristof Benijts

Geboren en getogen Herentalsenaar, echte familieman én business lawyer in hart en nieren. Meer weten over partner Kristof Benijts? Je leest het hier!

(lees verder onder de foto)
A look inside the eagle’s nest: Kristof Benijts

Wie is Kristof?

Ik ben een geboren en getogen Herentalsenaar, die sociaal geëngageerd is en houdt van sportieve uitdagingen. Ik heb ook een enorme interesse voor wijn die ik waarschijnlijk van mijn ouders heb geërfd. Daarnaast ben ik gelukkig getrouwd en heb ik twee kinderen die erg veel voor mij betekenen. Je kan mij dan ook een echte familieman noemen. Alleen is het -gelet op de drukke werkweken- niet altijd evident om tijdens de weekdagen voldoende tijd voor hen vrij te maken.

Ook vind ik hechte vriendschappen heel belangrijk. Ik ken mijn beste vrienden namelijk al sinds mijn vijfde omdat we samen via het jeugdvoetbal zijn opgegroeid. Tot op heden hebben we nog steeds een unieke en hechte vriendschapsband en spreken we bijna wekelijks af.

Ik ben opgegroeid in een advocaten- en voetbalfamilie. Mijn vader is Paul Benijts, oprichter van Benijts Familierecht. Dat heeft ertoe geleid dat ik rechten ben gaan studeren en voorzichtig van thuis uit begeleid werd richting advocatuur. Hoewel ik initieel deurwaarder wilde worden is dit er echter niet van gekomen. Advocatuur had mij echt te pakken tijdens mijn studies.

Waarom hoor je thuis in het arendsnest van AGLO’S?

Aangezien we bij AGLO’S kiezen voor ondernemingsrecht, zit ik hier helemaal op mijn plek. Ik hou namelijk van het ondersteunen van ondernemers en de variatie die je vindt in het ondernemingsrecht. Dat gaat van het begeleiden van KMO’s from scratch naar Mergers & Acquisitions, tot het begeleiden en afhandelen van faillissementen. Je komt in contact met alle facetten van het recht en hebt elke dag iets anders op je bord.

Waarom kloppen mensen bij AGLO’S aan?

Bij AGLO’S zetten we vooral in op het proactief begeleiden van ondernemers, zodat we zo min mogelijk naar de rechtbank hoeven te trekken. Als legal eagle proberen we ondernemers voornamelijk te ontzorgen en contracten zo waterdicht mogelijk op te bouwen.

AGLO’S onderscheidt zich bovendien door een aantal principes. We waken vanuit ons arendsnest over ondernemingen, staan business owners bij zodat ze over de best mogelijke papieren beschikken om hun gelijk te halen én trekken met flink wat daadkracht ten strijde in de rechtbank als het écht moet. We vechten namelijk liever buiten de rechtbank voor een goed contract, dan in de rechtbank voor een goed resultaat.

Wat betekent een business lawyer zijn voor jou?

Ondernemers houden niet van geschillen en willen het liefst zo snel mogelijk een passende oplossing vinden voor hun problemen. Zo kunnen ze zich ten volle concentreren op hun onderneming. Wanneer contracten goed in elkaar zitten, hebben zij dan ook niets te vrezen binnen of buiten de rechtbank.

Als advocaat moet je meedenken met de onderneming. Het bedrijf écht kennen en weten wat belangrijk is voor de bestuurders is dan ook van cruciaal belang. Zo kan er bij het opmaken van contracten en het voeren van onderhandelingen juridisch makkelijk op ingepikt worden.

Gezien onze ervaring in de rechtbank en het mandaat van curator weten we natuurlijk ook perfect welke problemen zich kunnen voordoen in de praktijk. De kunst is om dit mee te nemen en hierop te anticiperen bij het opmaken van overeenkomsten. De variëteit van het ondernemingsrecht zorgt er tevens voor dat elk dossier anders is waardoor een andere aanpak per dossier noodzakelijk kan zijn. Dit maakt onze job zo boeiend en is ook de reden waarom het ondernemingsrecht echt bij mij past.

Wat is er veranderd in het ondernemingsrecht door de jaren heen?

Ik denk dat enerzijds advocatenkantoren op zich al veranderd zijn. Je ziet nu steeds grotere kantoren en meer gespecialiseerde advocaten. Anderzijds kiest men steeds meer voor het (ondernemers)pad buiten de rechtbank.

Ook bij AGLO’S kiezen we voor proactief tot een oplossing komen én zitten er verschillende specialisaties in één nest. Daarnaast kunnen we ondernemers bijstaan binnen hun vennootschap maar ook buiten hun onderneming. Als je bijvoorbeeld met een probleem in de privésfeer zit, kan je als ondernemer ook bij AGLO’S terecht.

Wat maakt van jou een goede advocaat?

Ik denk dat ik altijd heel eerlijk ben in mijn advies. Ik zal niet zomaar klakkeloos overnemen wat mijn klant zegt, maar ik probeer vooral het beste voor de ondernemer in kwestie te doen (en wat juridisch naar mijn gevoel het meest correct is).

Daarnaast ben ik vrij toegankelijk en wil ik de afstand tussen mij en de klant altijd zo klein mogelijk houden. De band tussen advocaat en ondernemer vind ik heel erg belangrijk, naast de nodige ervaring natuurlijk. Zoals gezegd vind ik het cruciaal om het bedrijf en haar bestuurders te kennen en te weten waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Dit maakt het makkelijker om samen naar oplossingen te zoeken voor problemen. Daarnaast zijn de ervaring in de rechtbank en de mandaten die mij door de rechtbank werden toegewezen een belangrijke troef om de klant optimaal te kunnen adviseren.

Work hard, play hard… wat doe je graag in je vrije tijd?

Voetbal heeft van kindsbeen af mijn leven gedomineerd. Gezien de slechte staat van mijn knieën zit actief voetballen er nu helaas niet meer in, maar je kan me wel nog naast het voetbalterrein terugvinden als supporter. Ik hou ook wel van een partijtje padel, tennis of golf en ga uiteraard graag skiën of fietsen met mijn wielerploegje DE PUNCHERS. Stilzitten is zéker niet aan mij besteed. Jammer genoeg is er -gelet op de job- niet altijd voldoende tijd over. Wel maak ik graag ruimte voor reizen en volg ik de kinderen in alles wat ze doen. Quality time met het gezin hoort er altijd bij.

Wat is je favoriete podcast, boek of film?

Wat ik een fantastische film vind, is “Heat” met Robert De Niro en Al Pacino. Twee geweldige acteurs die voor briljante actiescènes zorgen. Lezen of naar podcasts luisteren in mijn vrije tijd doe ik eigenlijk niet zo veel… en als het al eens gebeurt, gaat het waarschijnlijk over sport.