A look inside the eagle’s nest: Veerle Verhaegen

Veerle Verhaegen

Powervrouw en managing partner die al vroeg wist dat ze ooit aan het roer zou staan van haar eigen advocatenkantoor. Alle ins & outs over topadvocate Veerle vind je hier!

(lees verder onder de foto)
A look inside the eagle’s nest: Veerle Verhaegen

Wie is Veerle?

Ik kom uit Turnhout, werk met heel erg veel passie bij AGLO’S Business Law én heb altijd geloofd in zelfstandig zijn. Bij mijn eerste stage gaf ik namelijk al aan dat ik niet alleen medewerker wilde blijven en nu zitten we hier… in mijn eigen advocatenkantoor. Ik geloof dan ook enorm in het concept dat we hier bij AGLO’S hebben.

Ik werk bovendien héél graag in team. Gelukkig hebben we een solide team van (legal) eagles in ons kantoor en zijn er veel rechterhanden aanwezig. Ik neem daarnaast niet graag taken aan die ik niet 100% in de vingers heb, weten wanneer je moet doorverwijzen is ook heel belangrijk. Multidisciplinair samenwerken vind ik bovendien een must, wat we vaak doen bij AGLO’S, zéker bij complexe dossiers.

Waarom hoor je thuis in het arendsnest van AGLO’S?

De proactieve missie en visie van AGLO’S sluit naadloos bij mij aan. Ik vind het noodzakelijk om preventief te werk te gaan en een Eerste Hulp Vóór Ongevallen voor elke onderneming te voorzien.

Contracten moeten namelijk op voorhand goed in elkaar zitten. Wanneer je bepaalde “Wat als?”-vragen niet stelt, zijn accidenten soms niet meer te vermijden. Adviezen na de feiten zijn complex en vaak ook duurder, en dáár is geen enkele ondernemer naar op zoek.

Waarom kloppen mensen bij AGLO’S aan?

Omdat wij voornamelijk inzetten op legal strategy en het mee uittekenen van het ondernemerspad (from start to finish). The vast majority van advocaten is reactief, wij willen meekijken onder de motorkap van bedrijven. Zit er een bougie los? Dan draaien we die vast zodat je niet crasht.

Daarnaast streven wij een hoge kwaliteitsnorm na. Ik leg mezelf heel hoge eisen op, maar ook de medewerkers willen voor alle klanten het beste voorzien. In-house hebben we bovendien verschillende specialismen die overlappen, wat ons team leuk én sterk maakt. We kunnen een brede waaier -binnen onze niche- aanbieden en werken op die manier efficiënt voor elke ondernemer. Dat is onze business.

Wat betekent een business lawyer zijn voor jou?

Business lawyer zijn betekent voor mij proactief legal strategy voorzien en het juiste advies verlenen aan ondernemers. Ik ben zelf in het ondernemingsrecht gestapt omdat dit heel nauw bij mijn persoonlijkheid aansluit. Veel vrouwelijke advocaten zetten in op hun soft skills en gaan aan de slag in familierecht, ik hou meer van de rechtdoorzee-mentaliteit, zonder empathie te verliezen natuurlijk.

Ik zie mezelf ook als ondernemer tussen de ondernemers, niet alleen als advocaat. Ik heb geproefd van entrepreneurship, vond het lekker en de rest is geschiedenis.

Wat is er veranderd in het ondernemingsrecht door de jaren heen?

Ondernemingsrecht is naar mijn mening wat complexer geworden, óf de dossiers die we behandelen zijn juridisch meer uitdagend. Daarnaast is er ook heel wat wetgeving veranderd aan een grote snelheid, net zoals onze maatschappij een versnelling hoger heeft geschakeld.

De meeste ondernemers zijn op dit moment op zoek naar een efficiënte oplossing voor hun probleem, maar zijn ook bereid om water bij de wijn te doen. Daarom vind ik een gedragen uitkomst belangrijk en zet ik liever geen dure, onzekere procedure in gang. Bijten kan als het moet, maar compromissen zoeken is een effectievere oplossing.

Wat maakt van jou een goede advocaat?

Mijn passie voor business law, mijn gedrevenheid die er in elke vraag doorsijpelt én mijn inzicht als entrepreneur. Zelf een onderneming hebben, zorgt ervoor dat ik weet welke groeipijnen en obstakels zich op een ondernemerspad kunnen bevinden.

Bovendien ben ik al twintig jaar aan de slag in deze rechtstak, maak ik snel analyses en hou ik van het samen bepalen van een business strategie. Moeilijk gaat ook: “per aspera ad astra”. Zéker met een goed team, daar kan je hoge toppen mee scheren.

Work hard, play hard… wat doe je graag in je vrije tijd?

Met paarden bezig zijn, vind ik heel rustgevend. In mijn vrije tijd ben ik dan ook vooral op zoek naar rust. Samen gezellig ontbijten met het gezin, tijd in de buitenlucht doorbrengen en mooie reizen maken. Ik hou niet alleen van een weekendje dicht bij huis, maar ook van verre bestemmingen. Ik zoek de zon zo nu en dan al eens op aan de andere kant van de wereld.

Ook de kleine dingen zoals een boek lezen, eens goed gaan eten en netflixen met mijn honden vind ik heel belangrijk. Af en toe stilte is een must in mijn leven.

Wat is je favoriete podcast, boek of film?

Een podcast die ik nu heel erg leuk vind, is “Geschiedenis voor herbeginners”. Ik luister ook wel naar audioboeken en heb heel hard genoten van “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween”. Sarcastische humor is namelijk helemaal mijn ding. Daarnaast lees ik veel in het Engels en kan ik ook genieten van een goede Nicci French.

Qua films denk ik aan “The Gentlemen” met Charlie Hunnam en “Fury” met Brad Pitt. Die laatste film is vast en zeker geen feelgoodfilm maar wel héél beklijvend. De Tweede Wereldoorlog heeft toch een grote impact gehad op onze wereld.

Van hippisch tot ondernemingsrecht, deze topvrouw galoppeert met elegantie van het ene onderwerp naar het andere. Meer weten over de expertises van Veerle? Lees meer hier of  maak meteen een afspraak om haar je legal issue voor te leggen.